Navigatie

Brandnetelsoep

5 personen (vegetarisch) 

Benodigdheden:

  • 500 g brandnetels
  • 200 ml melk
  • 2 el boekweitmeel
  • 1 ltr. groentebouillon
  • ei
  • geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • olie
  • maggi

Dompel de brandnetels even in kokend water, spoel ze af en verwijder de taaie stengels.
Snijd de bladeren fijn.

Doe wat olie in de pan en smoor de brandnetels tien minuten (bij oude brandnetels iets langer) in hun eigen vocht.
Maak van het boekweitmeel en de melk een papje en bind het kookvocht hiermee.
Voeg nu onder het roeren geleidelijk de bouillon toe, klop het ei erdoor en maak het geheel op smaak met peper, zout en serveer met geraspte kaas.

Dit recept komt uit het kookboek van Willem ter Steeg, "Oerkoken", terug naar de vuurplaats.

© 2019 Tűz Cooking & More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel