Hongaarse aardappelschotel
Hongaarse aardappelschotel
Potato paprikash (Paprikás krumpli)
Ingrediënten:
- Aardappelen van 1,5 kg
- 60 g reuzel
- 2 grote uien
- 20 g Hongaarse zoete paprikapoeder
- 2 eetlepels paprikapasta
- 2 á 3 groene paprika's
- 2 a'3 tomaten of 100 g tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 300 g Hongaarse gerookte worst (kolbász)
- zout
Bereiding:
- Schil de aardappelen en ze in blokjes, of snij in partjes.
- Verwarm reuzel in een braadpan of stoofpan.
- Voeg fijngehakte ui toe en bak tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gesneden gerookte worsten toe en bak het een beetje aan.
- Voeg het paprikapoeder en de aardappelen toe.
- Breng op smaak met paprikapasta en een snufje zout, schep de aardappelen regelmatig om met een houten lepel.
- Voeg wat water toe en bak (kook) tot de aardappelen gaar zijn.
- Voeg gemalen knoflook, groene paprika's en tomatenparten toe.
- Serveer warm met vers brood en hete Hongaarse paprika en salade.
Dit recept is voldoende voor vier personen, u kunt natuurlijk naar hartenlust extra ingrediënten toevoegen om een grotere groep van dit heerlijke gerecht te laten eten.
Eet smakelijk,
Margriet & Ger