Navigatie

Hongaarse Groentesoep

Hongaarse Groentesoep

Zöldségleves

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui
  • ​30 gram vet
  • ​2 wortels
  • 2 peterseliewortels of knolselderij
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels bloem
  • Zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 puntpaprika
  • 1 tomaat
  • Mespuntje peper
  • 1 bosje peterselie
  • Gehaktballetjes van half om half gehakt

Bereiding:

  • Snipper het uitje zeer fijn en fruit hem goudgeel in heet vet. Snijd de wortel en peterseliewortel in plakjes en de aardappelen in kleine blokjes en voeg ze met wat zout toe. Stoof de groenten in een afgedekte pan op laag vuur gaar tot ze geel kleuren ( blijf roeren).
  • Voeg de bloem toe en bak deze al roerend lichtbruin. Haal de pan van het vuur en voeg de paprikapoeder en 1,3 liter water toe.
  • Meng 250 gram half om half gehakt met zout, peper en een theelepel zoete paprikapoeder en draai er balletjes van.
  • Snij de tomaat in stukjes en de paprika in ringen en voeg ze toe, voeg ook de gehaktballetjes toe en kook de soep op laag vuur gaar. ( officieel voeg je een hele tomaat en een hele paprika toe en die haal je er als de groente gaar is zijn geheel weer uit. Ik vind dat jammer dus ik snijd het en voeg het gewoon toe aan de soep)
  • Breng de soep op smaak met Vegeta smaakmaker (of zout of een bouillonblokje), fijngesneden peterselie en eventueel wat peper.

Serveer met (zuurdesem) brood.

Eet smakelijk,
Margriet & Ger

© 2019 Tűz Cooking & More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel