Navigatie

Hongaarse vissoep

Hongaarse vissoep van verschillende soorten vis.

Halászlé vegyes halból.

Ingrediënten:

  • Ca. 1.5 kg vis (snoekbaars, schelvis, kabeljauw het liefst in z’n geheel)
  • ​Zout
  • 1 paprika
  • 2 uien
  • 1 el paprikapoeder
  • 1-2 scherpe Hongaarse paprika’s (in Nl groene paprika’s) naar wens
  • Vers witbrood

Bereiding:

  • Verwijder de schubben van de vissen, kaak ze (hom en kuit bewaren), verwijder de graten en was ze.
  • Snij de paprika en de tomaat in stukjes en de uien in ringen.
  • Doe de viskoppen ruggengraten en vinnen samen met de ui in een pan en giet er water bij tot alles onderstaat. Breng het water aan de kook, voeg het paprikapoeder toe en kook het geheel 1 uur op laag vuur. Zeef de visbouillon in een andere pan en voeg de vismoten toe.
  • Voeg kuit, hom, paprika en tomaat toe en kook alles op hoog vuur in 20 minuten gaar.
  • U MAG DE VISSOEP NIET ROEREN!! Schud de pan alleen wat heen en weer.
  • Snij eventueel een groene peper in ringen en strooi ze over de soep. Verse of gedroogde Hongaarse paprika’s worden altijd apart opgediend, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.

Serveer er vers (zuurdesem) brood bij.

Bij deze vissoep is de keus van de vissoorten aan u, hoe meer verschillende soorten hoe smakelijker en geuriger de soep wordt.

Eet smakelijk,
Margriet & Ger

© 2019 Tűz Cooking & More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel